Thorbeckestraat gezien vanaf de Aar 7a
Thorbeckestraat gezien vanaf de Singel (7a)
Bouwblok 7a en b vanaf Thorbeckestraat
Thorbeckestraat

De Nachtegaal en de De Leeuwerik

Status: De Nachtegaal gerealiseerd, De Leeuwerik in aanbouw

In totaal bouwt wonenCentraal 129 woningen op vlek 7a en 7b in Lage Zijde. De aannemer start allereerst op vlek 7a, De Nachtegaal, het terrein waar voorheen de Emmaschool was gevestigd. Zodra deze 76 woningen klaar zijn, kunnen de huurders met een vast contract die graag in de nieuwbouw willen wonen, verhuizen naar hun nieuwe woning. De oude woningen in de Leeuwerikstraat en de Nachtegaalstraat worden dan gesloopt. Daarna gaat de aannemer verder met de bouw van 7b, De Leeuwerik. Dit zijn de overige 53 woningen langs de Thorbeckestraat.

De woningen
WonenCentraal bouwt 2, 3 en 4 kamerappartementen aan de Lage Zijde. De woningen zijn comfortabel, energiezuinig en levensloopbestendig met uitzicht op het groen en de Aar en dichtbij het centrum.

Reageren op een van deze woningen kan nog niet. Bent u geïnteresseerd in informatie over deze woningen? Schrijft u zich dan in voor de speciale nieuwbouwnieuwsbrief op nieuwbouwjournaal. U blijft dan op de hoogte van de voortgang van de vier nieuwbouwprojecten van wonenCentraal: locatie Toor, Thorbeckeplein (vlek 9a) en Lage Zijde (vlek 7a en 7b) en de Concertweg. 

Start bouw: Juli 2015 1e fase

Verwachte opleverdatum 1e fase, derde kwartaal  2016