Laatste Nieuws

Aargebouw maakt ruimte voor bibliotheek en streekarchief

21-09-2016

Na een uitgebreid onderzoek van verschillende locaties blijkt de huidige locatie van het Aargebouw een uitermate geschikte plek voor de nieuwe centrumbibliotheek in combinatie met het Streekarchief, een fietsenstalling en daarboven parkeren. 

Door te kiezen voor deze locatie slaat de gemeente meerdere vliegen in een klap. Er kan een nieuw gebouw komen dat aansluit op de wensen van de verschillende gebruikers.  Daarmee faciliteert de bebouwing de toekomst van de bibliotheek, die immers gericht is op ontmoeting, educatie, lezen, mediawijsheid, informatie en talentontwikkeling voor alle Alphenaren. Ondersteunende daghoreca maakt deel uit van het programma. De werktitel voor het nieuwe gebouw is ABC, Alphense Bibliotheek en Cultuurcentrum. 

Belangrijk voordeel is dat het bouwen op die plek mogelijk is volgens het bestemmingsplan. De locatie is al eigendom van de gemeente en de sloop daarvan is al begonnen. Dat draagt bij aan snelle realisatie van het nieuwe gebouw. Ook zorgt de mogelijkheid om op verdieping te parkeren er voor, dat bebouwing van het Aarplein in de toekomst mogelijk wordt. Met het ABC op deze locatie krijgt het Stadshart Lage Zijde er een belangrijke  publiekstrekker bij. 

terug

Aanmelden nieuwsbrief