Laatste Nieuws

Facelift openbare ruimte Anne Frankkade en Hooftstraat

03-02-2016

De invulling van de openbare ruimte van het Thorbeckeplein en de omgeving is vastgesteld. Hiermee heeft het college bepaald op welke manier en met welke materialen het gebied wordt ingevuld.

 

Voorbeelden zijn de te gebruiken bestrating, de lantaarnpalen, de vormgeving van de bruggen en de plaatsing van de bomen in het openbaar gebied.

Hierbij is uitgegaan van de eerdere standpunten zoals het verbreden van de Kromme Aar en het maken van aantrekkelijke plekken in het openbaar gebied. Vooral aan de Kromme Aar en op de kop van Rijnzijde-Zuid komen aantrekkelijke plekken om te vertoeven.

Qua materiaalgebruik zal de stijl die is ingezet aan de Hoge Zijde worden doorgezet aan de Lage Zijde. Op die manier zullen bezoekers van het hele stadshart een eenheid ervaren, iets dat de oorspronkelijke doelstelling van de herontwikkeling is.

De planning is dat de openbare ruimte wordt aangelegd nadat VORM zijn steigers rondom het Thorbeckegebouw en Rijnzijde-Zuid heeft verwijderd. Allereerst zullen de nieuwe woningen goed bereikbaar gemaakt worden voor de bewoners. De afronding van de werkzaamheden zal plaatsvinden voordat de winkels in het gebied open gaan.

terug

Aanmelden nieuwsbrief