Laatste Nieuws

Marktpartijen gezocht Stadshart Lage Zijde

07-05-2014

De gemeente zoekt marktpartijen die interesse hebben in de herontwikkeling van een of meer deelgebieden in het Stadshart Lage Zijde.

De gemeente start op korte termijn met de transformatie van het Thorbeckeplein en omgeving in het Stadshart Lage Zijde. Hiervoor zoekt de gemeente marktpartijen die interesse hebben in de herontwikkeling van een of meer deelgebieden in het plangebied. Deelname aan alle fasen, van het ontwikkelen en de realisatie tot aan het eindgebruik, door de marktpartij zijn hierbij belangrijk. De manier van gebiedsontwikkeling die de gemeente voor ogen heeft maakt het mogelijk om per bouwlocatie tot grondverkoop te komen.

Voorkeur en procedure

Kandidaten die interesse hebben in de ontwikkeling van één of meerdere deelgebieden kunnen dit kenbaar maken bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Met deze partijen wordt een oriënterend gesprek ingepland over de ideeën en mogelijkheden. De gemeente zoekt naar invullingen die aansluiten op de Alphense behoefte en geeft er de voorkeur aan dat voor de diverse uit te voeren werkzaamheden Alphense bedrijven worden aangetrokken. Het heeft de voorkeur dat de eindgebruiker bij de invulling van de bouwlocatie wordt betrokken. Dit geldt ook voor sociaal en lokaal ondernemerschap, bijvoorbeeld samenwerking op lokaal niveau op het gebied van zorg en welzijn, sport en of cultuur.

Op basis van de oriënterende gesprekken, de ervaring van de marktpartij en hoe de ideeën en mogelijkheden aansluiten op de wensen van de gemeente Alphen aan den Rijn wordt een shortlist gemaakt. Partijen op deze shortlist worden gevraagd om een planuitwerking met bijbehorende financiële bieding.

Aanvullende informatie en aanmelden

Voor aanvullende informatie of om uw interesse kenbaar te maken, kunt u per email contact opnemen met het projectteam Stadshart. Wij verzoeken u uiterlijk woensdag 21 mei 2014 te mailen naar pbsh@Alphenaandenrijn.nl.

Plangebied Stadshart Lage Zijde

9a.   Thorbeckegebouw*
9b, 10a en 10b.** Triangel (vanwege de omvang mogelijk te splitsen)
9c.   Rijnzijde Zuid*
9d.   Voormalig Nutsgebouw
9e.   Rijnzijde Noord
9f.***   Thorbeckeplein

*Voor deelgebied 9a en 9c is de gemeente reeds contractueel gebonden. De selectieprocedure geldt daarom niet voor deze locaties.
**deelgebied 10b betreft de bestaande woningen (oneven genummerd) aan de Groen van Prinstererstraat. Deze woningen zijn facultatief in de ontwikkeling van de Triangel te betrekken.
***de omvang en vormgeving van deelgebied 9f is afhankelijk van de invulling

terug

Aanmelden nieuwsbrief