Laatste Nieuws

Sloop aan de Lage Zijde kan beginnen

21-03-2014

De raad heeft ingestemd met het collegevoorstel om de herontwikkeling van Stadshart Lage Zijde stapsgewijs en op korte termijn aan te pakken. Naar verwachting begint de sloop september 2014. Eerst wordt de hoofdstructuur in het gebied hersteld. Daarom start de transformatie van het gebied rondom het Thorbeckeplein met het slopen van een aantal gebouwen en het aanpassen van de verkeersstromen. De verwachting is dat de sloop kan beginnen in september, natuurlijk rekening houdend met de Alphense Feestweek zodat de sloop niet de Jaarmarkt of de Oldtimerdag verstoort.

Start werkzaamheden

De gemeente heeft nu besloten te starten met de realisatie van de hoofdstructuur om de kansen en mogelijkheden van het gebied zichtbaar te maken en de aantrekkelijkheid van het gebied te vergroten. Dit is een belangrijke voorwaarde voor de verschillende marktpartijen waar de gemeente mee in gesprek is over de herontwikkeling van het gebied.

De bebouwing rond het Nutsgebouw wordt als eerste gesloopt. Hierdoor komt er ruimte tussen de Kromme Aar en het Nutsgebouw. Bijvoorbeeld om hier een terras te kunnen maken. Het huidige Thorbeckegebouw wordt gesloopt omdat het in zijn omvang en uitstraling de transformatie van het gebied belemmert. Hier komt woningbouw die meer aansluit bij de rest van de bebouwing in de omgeving – bijvoorbeeld door het een uitstraling te geven die de indruk geeft van verschillende gevels.

Het Blockpand en het Achterom moeten gesloopt worden zodat het autoverkeer kan worden doorgetrokken door de Hoofstraat tot aan de Thorbeckestraat. Aansluiting met de Oude Rijn wordt gemaakt door de Kromme Aar ter hoogte van het Nutsgebouw en bij de monding met de Rijn te verbreden. Hiervoor worden ook de bruggen ter hoogte van de Van Mandersloosstraat en de Dreespassage vervangen.

Meer informatie?

Op woensdag 9 april 2014 organiseert het projectteam Stadshart een inloop informatiebijeenkomst waar wij u zoveel informatie als op dit moment mogelijk is willen geven over o.a. de planning, wat u kunt verwachten tijdens de sloop, welke tijdelijke maatregelen worden getroffen en over de bereikbaarheid van het gebied. U kunt uw vragen stellen aan de leden van het projectteam Stadshart en wij horen graag van u waar we vooral aan moeten denken.

U bent tussen 16:00 en 20:00 uur van harte welkom in de Dreespassage.

terug

Aanmelden nieuwsbrief