Laatste Nieuws

Nieuwsflits Stadshart Lage Zijde januari 2018

12-02-2018

 

Bomen langs de Thorbeckestraat

Eind januari worden de bomen langs de Thorbeckestraat tussen de Vest en de Bloemhofstraat gekapt. Dit is noodzakelijk voor de aanleg van de nieuwe Thorbeckestraat inclusief rotonde.

Als de werkzaamheden aan de Thorbeckestraat tot aan de Oranje Nassausingel gereed zijn, worden nieuwe bomen geplant. Dit gebeurt volgens de groenstructuur die door de gemeenteraad is vastgesteld. De afbeelding hierboven toont u de toekomstige groenstructuur (klik open voor volledig beeld).

Groen langs het Aarplein

In februari worden de bomen en onderbegroeiing langs de randen van het Aarplein verwijderd. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk omdat na de bouwvakvakantie de bouw van de nieuwe woningen op het Aarplein start. Op het Aarplein zullen na de bouw van de woningen bomen en groen worden aangeplant.

Naar verwachting zijn bovenstaande werkzaamheden geen belemmering voor de bereikbaarheid en het parkeren in het Stadshart.

 

Voortgang Inrichting Openbare Ruimte Thorbeckeplein e.o.

Van maandag 12 februari tot vrijdag 16 februari is de kruising Hooftstraat/W.M.C. Regtstraat gesloten voor alle verkeer. In deze periode wordt de kruising vernieuwd en aangesloten op de Hooftstraat. Vanaf 19 februari loopt de doorgaande route van de Hooftstraat via het Thorbeckeplein naar de Thorbeckestraat.

Vervolgens zal de W.M.C. Regtstraat opnieuw bestraat worden – voor dit werk zal de straat drie tot vier weken gesloten zijn.

Let op: inmiddels is bekend dat de aanleg van de kruising, en daarmee ook de andere werkzaamheden, 2 weken vertraging opgelopen hebben.

Deze Nieuwsflits is 26 januari huis-aan-huis verspreidt in de directe omgeving van de werkzaamheden en per email verzonden aan de mailinglijst.

terug

Aanmelden nieuwsbrief